Rock- en pop"klassiekers" gebracht door orkesten

Afgelopen zondag bracht Katy Perry een bezoek aan het Nationaal Orkest van China. Dat orkest had een verrassing voor haar in petto: een eigen interpretatie van Perry's nieuwste hit Roar.

Het Chinese orkest is niet het eerste dat zich op het pad van het lichtere genre begeeft. Het Australisch Eminence Symphony Orchestra verraste in 2007 met een medley van het bekendste videospelletje Super Mario Bros. De video werd een hit op YouTube met nu al meer dan 3,5 miljoen views.

Het Amerikaanse Montpelier Philharmonic Orchestra werkte in 2006 samen met de Amerikaanse techno-dj Jeff Mills. Hij werkte met het orkest samen om een nieuwe versie van zijn bekendste nummer The Bells te maken. Het publiek reageerde alvast enthousiast.

In 1992 scoorde Metallica een hit met de rockballade Nothing Else Matters. Het stond in bijna in alle hitparades. Zeven jaar later deden ze het kunstje dunnetjes over met het San Francisco Symphony Orchestra. Deze versie scoorde nog beter dan het origineel, met onder andere een nummer 1-plaats in onze Ultratop.

Het Liepāja Symphony Orchestra is een vrij onbekend orkest uit Litouwen. Tot ze hun eigen versie brachten van de Final Countdown van Europe.

De carrière van Adele kreeg in 2010 een enorme boost dankzij haar hit Rolling in the Deep . De song stond in 11 landen op 1. Een orkestcover kon dus niet uitblijven.

Ook de song Grenade ging de wereld rond. Het was een één van de songs die Bruno Mars lanceerden bij het grotere publiek. Ook hier bestaat er een mooi klassiek voorbeeld van.

Game of Thrones is de laatste jaren één van de bekendste series in binnen- en buitenland. De begintune kent bijna iedereen en is ook nog eens gecoverd door dit kleine orkestje.

Net hetzelfde verhaal hoor je bij The Hobbit. De film zit momenteel al aan zijn tweede deel, maar de song Misty Mountains is nu al hét nummer uit de trilogie.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst