Opnieuw Cool Runnings op de Spelen, dankzij het internet

Dankzij de populaire film Cool Runnings is het bobsleeteam van Jamaica over de hele wereld bekend. Het waargebeurde verhaal van vier Jamaicaanse jongens die zich tegen alle verwachtingen in voor de Winterspelen van 1988 plaatsen, is uitgegroeid tot een filmklassieker.

Jamaica wou ook dit jaar weer een bobsleeteam naar de Spelen sturen. Winston Watts, die er ook al bij was op de Spelen van 1994, 1998 en 2002, plaatste zich afgelopen weekend met zijn tweemansbob. Maar Watts liet weten geen geld te hebben om naar Rusland te gaan...

Het internet schoot meteen in actie. Reddit zette een actie op poten waarbij het dogecoins, een soort bitcoins, verzamelde en zo aan het aardige bedrag van 30.000 dollar kwam. Crowdfundacties op sites als Indiegogo en Crowdtilt deden het totale bedrag oplopen tot ruim boven de gevraagde 90.000 dollar. Net als bij Cool Runnings kunnen de Jamaicanen dankzij een inzamelactie toch naar de Spelen!

Crowdtilt

Het lijkt heel erg twijfelachtig dat Jamaica hoge ogen zal gooien op de Winterspelen, maar de sympathie van het publiek heeft het bobsleeteam in ieder geval. En wie weet valt er wel wat te lachen. "Sanka, you dead? Ya, man!"

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst