De job van je leven: 70 dagen in bed blijven liggen

NASA

NASA is op zoek naar proefkonijnen die 70 dagen in een bed willen doorbrengen. In de 'Bed Rest Period'-studie willen wetenschappers de effecten van gewichtloosheid op het lichaam bestuderen. Op het eind van deze 70 dagen verschijnt er 18.000 dollar op je bankrekening.

Gedurende die tijd zal je vrij zijn om te Facebooken, te chatten met vrienden, online cursussen te bestuderen of zelfs op afstand te werken. Het enige wat je niet mag doen is je bed uitkomen, behalve wanneer onderzoekers testen willen uitvoeren op je botten, spieren, hart, etc.

Nadat de 'Bed Rest Periode' helaas (of gelukkig) tot een einde komt, start een 14 dagen durende herstelperiode, waarbij proefpersonen opnieuw vrij zijn om te bewegen in het Johnson Space Center in Houston, Texas.

Wil je solliciteren voor deze job ? Schrijf je dan hier in!

http://www.mainsgate.com/

Vanaf 1960 werden soortgelijke testen al uitgevoerd, in 1986 werd de langste bed-studie gehouden. 11 vrijwillige Russen bleven gedurende 370 dagen in bed liggen voor een studie van het instituut voor 'Biomedische Problemen' in Moskou. De wetenschappers trachtten toen de effecten van gewichtloosheid bij een ruimtereis na te bootsen.

Zou jij hier 70 dagen kunnen doorbrengen? - Wired.com

Na meer dan een jaar in een bed gelegen te hebben, moesten deze elf weer leren wandelen en zitten. Groter dan de lichamelijke kwalen was de psychologische stress. De mannen werden in groepen verdeeld over drie verschillende kamers, waar ze hun tijd konden doorbrengen met tv kijken, lezen en knutselen. De mannen moesten zelfs de feestdagen gekluisterd aan hun bed doorbrengen. De meeste onder hun hadden vrouwen en kinderen, die kregen ze één keer per week op zondag te zien. Sommige huwelijken overleefden de test niet. Eén van de mannen werd zelfs verliefd op een onderzoekster die meewerkte aan het project.

Lees Meer
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst