Niet voor claustrofoben: originele micro-huizen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bewust kleinschalig te wonen. De "small house movement" wordt steeds groter en de projecten steeds origineler. Een overzicht van de leukste manieren om compact te wonen.

The Savannah Project

Savannah is een havenstad in Georgia (VS) met een overschot aan oude containers. Het Savannah Project geeft deze containers een nieuw leven door ze te gebruiken als huizen. Aan de buitenkant ziet het er misschien niet uit, maar vanbinnen is het prachtig.

Julio Garcia
Julio Garcia
Julio Garcia

Homemade

Christopher Smith en Merete Mueller zijn een koppel die ervoor kozen om zelf hun mini-droomhuis te bouwen. Ze begonnen vanaf nul en hadden geen ervaring, maar het resultaat mag gezien worden. Nu kunnen ze hun micro-huis neerpoten waar ze maar willen.

Hus.Ett in Zweden

Architect Torsten Ottesjö maakte een huis in de vorm van een van de lievelingsvissen van de Zweden, de haring. Ottesjö wil de bewoner ook het gevoel geven in een auto te zitten. Daarom koos hij voor de afwerking voor hout en glas.

Torsten Ottesjö
Torsten Ottesjö
Torsten Ottesjö

Kleinste huis ter wereld

Voor het kleinste huis ter wereld moeten we in Polen zijn. Geprangd tussen twee appartementsgebouwen vinden we deze creatie van Jakub Szczesny. Hoewel alle normale comfort van een huis aanwezig is, geeft het ons toch maar een benauwd gevoel.

Huisjes van 1 m²

De Berlijnse architect Van Bo Le-Mentzel ging nog een stapje verder en bedacht een huis van amper 1m². In het huis kun je werken en slapen en het is bovendien erg gemakkelijk om het mee te nemen naar waar je maar wil.

Van Bo Le-Mentzel
Van Bo Le-Mentzel
Van Bo Le-Mentzel
Van Bo Le-Mentzel
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst