Nick Cave en zijn 'Museum Of Important Shit'

Iedereen heeft wel zo'n vergeten lade vol met rommel die je na aan het hart ligt. Een filmticket van die onvergetelijke date, een hoopje confetti van een concert of gewoon een oerlelijke sleutelhanger die je ooit van je beste vriend kreeg.

Drafthouse Films

Je hebt er waarschijnlijk in geen jaren nog naar gekeken, maar toch zal je niks weggooien en dat begrijpt Nick Cave beter dan wie ook. Daarom begon hij een online museum waar je al die brol kan stockeren: The Museum Of Important Shit.

In oktober komt 20,000 Days On Earth, de documentaire over Nick Cave, in de bioscoop. Daarin wordt de aanleiding van het museum uitgelegd in een gesprek tussen Nick en Warren Ellis (lid van Nick Cave and the Bad Seeds en Grinderman).

Warren vertelt er dat hij na een optreden van Nina Simone op het podium liep en haar kauwgum van haar piano plukte.

The Museum Of Important Shit

Hij bewaarde de kauwgum in de handdoek die ze tijdens dat optreden gebruikte om haar gezicht droog te deppen. Zowel de handdoek als de kauwgom heeft hij al die jaren bijgehouden.

Je kan ook zelf een voorwerp met emotionele waarde in het museum stoppen. Het enige wat je moet doen is een foto nemen en die opladen. Klaar!

The Museum Of Important Shit

En anders kan je ook eindeloos door het museum scrollen. Veel plezier!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst