New York Fashion Week. Ready, set, go!

5 september staat reeds maandenlang omcirkeld in de agenda's van menig fashionista. Vandaag wordt het startschot gegeven voor New York Fashion Week, het mekka voor lifestylebloggers, stylisten en het complete modejournaille. Het doel van heel dit gebeuren? Zoveel mogelijk uitnodigingen verzamelen om zovervolgens de nieuwe collecties van bekende designers te kunnen/mogen bewonderen.

Wil zich wil verdiepen in deze tweejaarlijks festiviteiten houdt volgende zaken beter in het achterhoofd.

Niet getreurd als je op dit eigenste momet nog niet aan het inchecken bent in een New Yorks hotel. Van alle shows kun je er maar liefst 74 live bekijken op de Youtube-kanalen van Mercedes-Benz Fashion Week en madefashionweek.com. Ben je toch toevallig in New York, dan is het Lincoln Center the place to be.

NYFW DOOR DE OGEN VAN

Naast flanerende modellen is er ook naast de catwalk heel wat beweging. Neem bijvoorbeeld de talloze bloggers die fotograferen en gefotografeerd worden. Of bekende modemensen zoals Anna Wintour, Anna Dello Russo of Michael Kors die een publieke verschijning maken. En ook dat spektakel kun je als buitenstaander meemaken door enkele Instagram- of Twitteraccounts te volgen.

De Belgische Tiany Kiriloff, bijvoorbeeld, is een vaste klant. Volg haar op Instagram en Twitter en je weet meteen alles wat er te weten valt over de fashion weeks. Ook bloggers zoals Stylescrapbook.com en The Blonde Salad geven je maar al te graag inside info.

Wie de week door de ogen van een journalist wil volgen, kan @fashion_press of @nytimesfashion aan z'n Instagramfeed toevoegen. Hou ook hashtags zoals #nyfw en #mbfw in de gaten.

OP HET PROGRAMMA

Om geen flater te begaan bij medemodemensen is het niet slecht te weten welk seizoen er de komende weken voorgesteld wordt. Op het programma staat de Spring/Summer Collection 2014. Terwijl de meeste mensen nog op het strand liggen in een 2013-bikini, weet de geïnteresseerde fashionista binnenkort heo we er volgend jaar zullen bij lopen.

Gedurende de dag rent iedereen, inclusief modellen van hot naar her, meestal zelfs zonder een pitstop te kunnen houden aan de lokale restaurants. 's Avonds krijgen vermoeide voeten nog geen rust, want dan mogen ze zich op de dansvloer van de vele after parties bewijzen. Een persoonlijk chauffeur is dus aangwezen voor wie niet op een dollar meer of minder hoeft te kijken.

Lees Meer
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst