Netflix komt in mei naar België, of toch niet?

Als we de Franse media mogen geloven, zou Netflix tegen mei in ons land neerstrijken. Dat betekent streaming tv kijken op alle schermen in je huis voor een zeer democratische prijs. Wachten tot een serie op Belgische kanalen uitgezonden wordt, zal verleden tijd zijn.

troll.me

Wat is Netflix nu precies? Het is een Amerikaans streamingkanaal waarop je je kunt abonneren om zo op alle schermen waarmee je wifi-verbinding hebt de laatste nieuwe series en films te bekijken.

In Amerika althans, want toen de dienst in Nederland op de markt kwam, werd geklaagd over het te kleine aanbod. Volgens sommigen komt dit door de rechten, andere zeggen dan weer dat er voor veel films en series geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is.

Er werd eerder al gespeculeerd dat de dienst naar België zou komen, toen de site Business Insider een fotoreeks online plaatste van de Netflixkantoren en daarop twee Belgische namen te zien waren.

Voor velen zou de komst van Netflix het einde betekenen van hun illegale downloadsessies en de ontelbare reclamebanners. Met hun meer dan 40 miljoen abonnees is het duidelijk dat Netflix een wereldwijde hit is.

techpub.com

Update dinsdag: dan toch geen Netflix?

De zakenkrant De Tijd twijfelt eraan of Netflix effectief in België beschikbaar zal zijn in mei. De krant belde de woordvoerder van Netflix op en die was duidelijk: "We hebben die berichten ook gezien, maar ze zijn onjuist", zegt Joris Evers.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst