Netflix in België: geen excuses meer om illegaal te downloaden

De Amerikaanse filmservice Netflix gaat in september van start in België. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf zelf bekend. De streaming videodienst gaat dan ook van start in vijf andere Europese landen. Het bedrijf heeft ondertussen al 50 miljoen abonnees wereldwijd.

Gedaan met piraterij

Het is sinds april dit jaar officieel verboden om films, tv-series en muzieknummers te downloaden uit een illegale bron, wat gunstig kan zijn voor Netflix. Het is namelijk volkomen legaal en veilig, omdat ze de auteursrechten opkopen. Pas dan mogen zij de film of serie aanbieden. In de Verenigde Staten heeft de dienst zijn nut alvast bewezen, want daar loopt het aantal illegale downloads fors terug.

No more excuses

Door de komst van Netflix en andere video streamingdiensten heb je dus geen excuses meer om de piraat uit te hangen en deze gratis van het web te plukken.

1: Eén download kan geen kwaad

Wel dus. Piraterij is zo vanzelfsprekend geworden, maar alle beetjes helpen. Net zoals een bakker de winst verdient van zijn cake, zo verdienen schrijvers, producers, cameramensen en andere crewleden hun deel van het geld door kijkers zoals jij.

Neem het aan van de cast van Game of Thrones, de meest gedownloade tv-serie ooit:

2: De serie is nog niet beschikbaar in mijn land

In sommige landen moet je maanden wachten tot je het volgende deel te zien krijgt. Dat zou nog steeds geen reden mogen zijn voor piraterij.

3: De show is nog niet beschikbaar op een streamingdienst

Jouw favoriete serie is nog niet te zien op Netflix,Hulu Plus, Google Play,…? Er is een reden waarom TV-shows eerder op kabel tv te zien zijn dan op Netflix of andere streamingdiensten: geld. Maar het kan geen kwaad voor je sociale leven om enkele weken te wachten.

4: Ik heb geen geld voor kabel tv

Daarom zijn er alternatieven zoals Netflix, Hulu, Google Play, Amazon en andere streaming diensten met dezelfde inhoud.

Hoe je het ook draait of keert, het downloaden van films of series via Torrent of andere piratensites blijft illegaal en kan bestraft worden.

Bovendien zijn Ratings heel belangrijk voor TV-series. Als we die illegaal op het internet bekijken, worden die daar niet in opgenomen. Beeld je in dat je favoriete serie wordt afgevoerd omdat hij ondergevalueerd wordt.

Trouwens: een maandabonnement voor Netflix komt overeen met slechts 4 pintjes. Santé!

Pruett Carter 1955
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst