Neknomination is in 't land

Het heeft nog even geduurd, maar het drinkspelletje neknomination is in België geland. Misschien even je geheugen opfrissen: bij neknomination is het de bedoeling een pint achterover te kappen terwijl (of vóór) je een stunt doet.

In de praktijk komt dat neer op bungeejumpen, in Borat-kostuum boodschappen doen of, zoals hier, op ski's achter een paard gaan hangen.

Het filmpje wordt afgerond door een nieuwe genomineerde te benoemen die 24 uur de tijd krijgt om zijn voorganger te overtreffen. Niet zó moeilijk dus, maar toch lijken onze landgenoten het niet helemaal te snappen...

Zo wordt er pas op het einde van de 'stunt' gedronken

Wat nog geen complete ramp is, als je weet dat onze Noorderburen het flesje zelfs niet aan hun lippen zetten

Anderen zien het dan weer als een excuus om 'eens goed in den drank te vliegen'. We wachten nog steeds op de stunt...

We mogen aannemen dat neknomination één van de zovele trends is waar de Belgen niet in zullen uitblinken. In dit geval geen slechte zaak, als je het ons vraagt. Wie zich dan toch nog een neknomination op de hals haalt, kan beter het voorbeeld van Brent Lindeque volgen en 'm omdraaien in een donomination (donation + nomination).

Vijfde neknomination-dode

By the way, vorige week is nog een 20-jarige Engelsman overleden na een neknomination. Hij had 2 pints pure gin gedronken, evenveel als 37 shots.

Bradley Eames schenkt zijn laatste drankje uit - nydailynews.com
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst