Mixlr is als een mixtape, maar dan live en interactief

Beginnende dj’s of producers nemen meestal mixtapes op om de wereld te laten horen wat ze kunnen, maar waarom het niet ineens live aan je luisteraars voorschotelen?

Dat is waarschijnlijk ook wat het team achter Mixlr dacht. Dankzij deze applicatie kan een dj of producer heel makkelijk een audiolivestream op poten zetten zonder dat hij extra materiaal of plug-ins nodig heeft. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen luisteraars ook instant reageren op de liveset.

Interactief

“Ik maakte af en toe al eens een mixtape, maar als je live uitzendt met Mixlr heb je ook interactie met de luisteraar,” vertelt Gavin Vanaelst, oprichter van het Belgische label DRLR Records, ons. Hij maakt al een tijdje gebruik van de service. “Mixlr is heel toegankelijk en daardoor makkelijk te gebruiken, al zouden enkele extra functies geen kwaad kunnen,” vertelt Vanaelst.

Minpuntje

Toch is er volgens hem één minpuntje. “Het enige probleem is dat je maar één cursor hebt waardoor je niet het volume van je muziek en het volume van de mix tegelijk kan besturen. Als je iets wil inspreken, ontstaat er dus een pauze. Maar voor een gratis dienst is dat zeker niet zo erg,” voegt Vanaelst daar nog aan toe.

Ontdekken

Wie Mixlr wil gebruiken, kan dat via hun website of via de applicatie voor je computer of smartphone.

Je kan je lievelingsartiesten volgen zodat je op de hoogte blijft van hun volgende online performance, of je kan via verschillende genres op zoek gaan naar een interessante artiest die op dit moment aan het draaien is. Dankzij de interactie kan je ook dadelijk bij de deejay polsen welk nummer aan het spelen is of hem goede moed inspreken. Handig dus als je je eigen playlist op Spotify beu bent, en wat nieuwe muziek wil ontdekken.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst