Mitch: "Wie écht met kunst bezig is, gebruikt Paint"

De mensen van Carte Blanche (OP12) hadden exclusief de kans om Mitch Mentens, de man achter het winnende Sporza-ontwerp, te ontmoeten.

Voor de camera van Carte Blanche licht Mentens nu toe hoe hij te werk ging.

"Een wedstrijd die kunst en voetbal samenbracht, dat was me op het lijf geschreven", vertelt Mentens aan Carte Blanche. "Die twee zijn niet van mekaar weg te denken. Goed voetbal ís gewoon een kunst."

Carte Blanche

"Het concept heeft meer tijd in beslag genomen dan de uitvoering ervan."

— Mitch Mentens
Mitch Mentens voor Sporza

Voor zijn ontwerp koos Mentens voor terugkerende thema's, zoals de kleuren rood en zwart. "Rood van de Rode Duivels natuurlijk, en zwart om de simpliciteit te benadrukken." Nog om die simpliciteit te bewerkstellingen, koos de kunstenaar voor dezelfde lijndikte, omdat die harmonie creëert.

Carte Blanche

Mentens maakte zijn winnende ontwerp in het tekenprogramma Paint, voor hem een simpele keuze: "Paint is de oorsprong van alle Photoshop-programma's. Voor wie écht met zijn kunst bezig is, is Paint de enige oplossing."

Mentens laat tijdens het interview ook in zijn kaarten kijken wat zijn artistieke toekomst betreft: "Ik wil wat reflecteren en zien hoe ik verder kan gaan met mijn kunst."

Vrijdag kon je op Sambal al uitgebreid lezen dat de redactie fan is van de Mitch Man.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst