Miniatuurartiest creëert kunst met alledaagse voorwerpen

1205 foto's in 1205 dagen. Wat begon als een 356-dagen-project, is voor de Japanse kunstenaar Tanaka Tatsuya uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van zijn leven. Elke dag voegt hij een nieuwe foto toe aan zijn Miniature Calendar. Hij startte het project op 20 April 2011 met deze foto.

Miniature-Calendar

Tatsuya is zeker niet de enige die zich bezighoudt met miniatuurfotografie. Een maand geleden verscheen er op Sambal al een artikel over William Kass, de fotograaf die met zijn eten speelt. Wat Tatsuya's werk zo de moeite maakt, is dat hij elke dag een nieuwe foto weet te produceren.

Miniature-Calendar

Tatsuya maakt gebruik van alledaagse voorwerpen zoals glazen, oorstokjes en groenten; die hij een andere functie geeft. Een smartphone blijkt ideaal als een flatgebouw, een cd heeft wel iets weg van een vijver en een broccoliroosje doet uitstekend dienst als boom.

Miniature-Calendar
Miniature-Calendar
Miniature-Calendar

Tatsuya's creativiteit lijkt eindeloos. Zijn miniatuurmannetjes beleven de meest surrealistische avonturen.

Miniature-Calendar
Miniature-Calendar

Meer dan drie jaar en drie maanden later, denkt hij nog niet aan opgeven. Het werk van vandaag heet 'Surfplank' en toont aan dat in een miniatuurwereld, amandelnoten perfect dienst zouden kunnen doen als surfplank.

Miniature-Calendar

Als je meer foto's wil bekijken van dit kunstproject kan je terecht op Tatsuya's website of instagrampagina.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst