Megaface: jouw gezicht in megaformaat op de Spelen

Het belooft een van de publiekstrekkers te worden op de komende Olympische Winterspelen in Sotsji: Megaface. De Britse architect Asif Khan ontwierp het project voor Megafon, een Russische telefoonmaatschappij. Op een muur van het reusachtige paviljoen van Megafon zullen steeds opnieuw gezichten verschijnen in 3D. Niet eender welke gezichten, maar die van de bezoekers aan de Spelen.

Megaface

In speciale phone boots zullen de gezichten van de bezoekers gescand worden. Die worden vervolgens naar "de muur" gestuurd. 10.000 LED-lampjes zullen daar in en uit de muur worden geduwd om zo jouw gezicht te vormen.

Megaface

Het is de bedoeling dat elke 20 seconden drie nieuwe gezichten gevormd worden. Over de hele duur van de Spelen zullen zo 170.000 bezoekers even in de spotlights staan. Wie zich laat scannen krijgt een link met een video van het exacte moment waarop zijn of haar gezicht te zien was.

Megaface

Wie al een klein (heel klein) voorsmaakje van de muur wil zien, moet onderstaand filmpje zeker eens bekijken. De vrouwen reageren alvast heel enthousiast.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst