Zo ga je acne te lijf met make-up

Iedereen heeft in zijn puberteit af te rekenen met puistjes en acne. Maar dankzijElaine Mokk en Cassandra Bankson hoeft dat geen ramp te zijn. De twee vloggers, en ondertussen ook al tal van andere meisjes, toonden via YouTube hoe je een gezicht vol acne toch nog kunt omtoveren in iets prachtigs.

Photoshop in real life, zo kun je de transformatie van deze meisjes noemen. Een kleine demonstratie:

Hierboven is Cassandra Bankson te zien die heel veel last heeft van acne. Niemand zou geloven hoeveel puisten er onder haar laag make-up verscholen zitten, tot ze deze video op YouTube postte.

Vier maanden lang durfde ze niet naar de reacties kijken uit angst om enkel haatberichten te zien. Maar het tegenovergestelde was waar. Haar video is ondertussen 21 miljoen keer bekeken.

Ook Elaine Mokk deelde haar verhaal online nadat ze met hevige acne te maken kreeg door haar anticonceptiepil. Ze gaf andere meisjes tips om met wat make-up heel wat zelfvertrouwen te winnen.

Enkele tips & tricks voor wie ook met acne te maken heeft:

  • Vermijd make-upproducten op oliebasis. Die maken je huid vetter waardoor de poriën gemakkelijk verstopt kunnen geraken. Make-up op waterbasis, dat is wat je nodig hebt.
  • In winkelketens zoals Inno, Planet Parfum en Ici Paris XL staat altijd iemand klaar om je te helpen. De producten zijn wel wat duurder, maar je krijgt er professioneel advies.
  • Bespaar niet op make-up. Je huid - zeker als je last hebt van acne - verdient kwalitatieve producten en die kosten meestal wel iets meer.
  • Reinig je borstels en make-upsponjes regelmatig, zodat bacteriën geen schijn van kans maken.
  • Hetzelfde geldt voor je huid: reinigen is key, zeker als je veel make-up gebruikt.
  • Kies producten die gemaakt zijn voor een vette huid of vraag raad aan een dermatoloog.
cheezburger.com
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst