Nieuwe hype: maak een mug cake in amper 2 minuten

Mensen die op dieet staan, wenden maar beter hun blik even af, want deze cakejes zien er schandalig lekker uit én zijn in twee minuten klaar! Mug cakes zijn de nieuwste trend als het op bakken aankomt en worden gek genoeg niet in de oven gebakken, maar in de microgolfoven. Perfect als je maag begint te knorren tijdens de tv-reclame of wanneer je smacht naar een midnight snack.

Wie zichzelf nog geen keukenprinses waant, kan voor originele creaties ten rade gaan bij Leslie Bilderback die het boek ‘Mug Cakes’ schreef. Zij nam talloze recepten onder de loep en bundelde de 100 beste samen. We wilden je haar tips alvast meegeven.

Gebruik zelfrijzende bloem. Je kunt dit nabootsen door gewone bloem met wat bakpoeder te mengen, maar wij raden de eerste optie aan ,die trouwens overal te verkrijgen is.

1 groot ei = 2 mug cakes. Het is zeer moeilijk om de juiste verhoudingen te vinden wanneer je een volledig ei wil gebruiken. Een ei in twee splitsen leidt tot een heuse knoeiboel, daarom is het beter een groter ei te nemen en meteen twee mug cakes tevoorschijn te toveren.

De cakes kregen de naam mug cakes, maar eigenlijk maat het niet uit of je de cake nu in een Tupperware-potje maakt of al dan niet in een simpele koffiemok. Zolang het maar microwave-bestendig is.

Wie er een propere microgolfoven op wil nahouden, volgt beter de gouden regel voor het mug cake bakken en dat is: vul de mok niet meer dan de helft op.

Begin met de kortste baktijd.Check of je mug cake klaar is door zacht op de bovenkant te drukken. Als die stevig en veerkrachtig is, kun je hem helemaal verslinden. Voelt die nog papperig aan, dan laat je de cake best nog een 15-tal seconden in de microgolfoven zitten.

Mug cakes zijn en blijven blond. Wacht niet tot er zich een goudbruin korstje op je cake vormt, want dan kun je lang door het venstertje van je microgolfoven zitten staren. De verkleuring doet zich door de suiker voor bij 160 graden Celsius en dat bereiken de meeste microwaves niet.

Sommige mug cakes vallen een beetje in. Laat je er niet door ontmoedigen, ze blijven even smakelijk!

Met deze tips ben je meer dan klaar om je eerste mug cake uit de microgolfoven te toveren. Receptjes vind je online via Pinterest of in één van de mug cake boeken. Opgelet! Wij zijn niet aansprakelijk voor eventueel overgewicht.

Lees Meer
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst