Light Painting: schilderen met licht

Light Painting, ofwel ‘schilderen met licht’, is een techniek die maar een paar fotografen gebruiken. Vooral 's nachts werken ze, wanneer het licht het best te zien is.

Darren Pearson is zo'n fotograaf die geweldig overweg kan met light painting. Hij maakte een stopmotionfilmpje van een skelet dat door de nacht heen loopt met een skateboard.

Light Painting is fotograferen in een verduisterde ruimte (of ’s nachts), waarbij met de hand en een lichtbron, een zaklantaarn of een LED-lampje, figuren getekend of geschilderd worden. Dit gecombineerd met een lange sluitertijd van het fototoestel op een statief geeft een heel apart effect.

Darren Pearson

Nog een light painting-artiest is Jeff Frost. Door het combineren van timelapse fotografie met beweging, muziek en kunst, onthult Frost een zelden geziene wereld.

Op Reddit verscheen nog een foto van ene Dennis Calvert met als opschrift: "I taped a flashlight to my chest and stood very still during a long exposure", kortom een light painting. Dit is zijn resultaat.

Dennis Calvert
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst