Fantastische lichtjes: lichtjes fantastisch

Kerstmis is in het land, de meeste mensen hebben al een kerstboom gekocht en overal waar je komt zie je de kerstverlichting branden. De ene verlichting is al wat subtieler dan de andere. zo heb je in verschillende Europese steden hele gebouwen bedekt onder de LED-lichtjes.

Enkele dagen geleden werd in het Roemeense Sibiu een tunnel geopend die maar liefst 40 meter lang is, versierd met 55.000 lichtjes.

http://theseromaniansarecrazy.tumblr.com/
http://theseromaniansarecrazy.tumblr.com/

Gisteren ging de stekker uit van één van de grootste lichtfestivals ter wereld: Kobe Luminari in Japan. Het 12-daags festival wordt elk jaar gehouden ter nagedachtenis van een verschrikkelijke aardbeving in 1995 in Kobe.

http://www.mymodernmet.com/
http://www.mymodernmet.com/

In het Colombiaanse Medellín is het traditie om vanaf 7 december heel de stad te verlichten met miljoenen kerstlichtjes.

Later op het jaar in maart wordt in Valencia jaarlijks Las Fallas gevierd. Een 19-daags lichtfestival waarin een groot Maria-beeld in de stad wordt opgetrokken, dat traditioneel op de laatste dag wordt opgebrand.

http://www.travelocafe.com/
http://www.travelocafe.com/

Wij Belgen blijven niet achter. In Gent organiseren ze om de drie jaar het Licht Festival. In 2012 kwamen er zo'n 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De volgende editie is gepland voor januari 2015.

lichtfestivalgent.be
lichtfestivalgent.be
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst