Kunst uit het kleinste kamertje

Sommigen beweren dat ze hun beste ideeën op het toilet krijgen, de volgende kunstenaars lieten zich er in elk geval inspireren:

JUNIOR FRITZ JACQUET

www.facebook.com/juniorfritz.jacquet

Deze creatieve Fransman maakte een reeks van 40 unieke maskers door toiletrollen met een origami techniek te vouwen.

www.facebook.com/juniorfritz.jacquet

Elk masker wordt uit 1 wc rol gemaakt, buiten verf en lak wordt er niks toegevoegd om deze expressieve gezichten te creëren.

www.facebook.com/juniorfritz.jacquet

Anastassia Ellias

www.anastassia-elias.com/

Ook deze Parijse creatieveling liet zich inspireren door rolletjes wc papier maar het resultaat is compleet anders.

www.anastassia-elias.com/

Elias maakt graag kunst uit voorwerpen die anderen als rommel zien en vandaar kwam de inspiratie voor deze werken. Ondertussen heeft ze er al zoveel gemaakt dat er een boek is over uitgekomen, hier kan je enkele voorbeelden uit het boek bekijken.

Nina Katchadourian

www.ninakatchadourian.com

De fotoreeks "Lavatory Self-Portraits in the Flemish Style" toont Nina Katchadourian die in verschillende vliegtuigtoiletten poseert als iemand op een schilderij uit de 15de eeuw.

www.ninakatchadourian.com

Nina kreeg het idee toen ze tijdens een lange vlucht een papieren hoes voor wc brillen op haar hoofd zette. Ondertussen telt de fotoreeks meer dan 2500 foto's over meer dan 70 vluchten.

Du Champ

www.tate.org.uk

Het meest bekende kunstwerk uit het toilet moet toch wel Foutain van Marcel Duchamp zijn. Deze liggende urinoir wordt gezien als één van zijn meest invloedrijke werken en werd reeds gemaakt in 1917.

Kamiel

Toiletkunst is voor iedereen en dat bewijst Kamiel De Bruyne. Hij omschrijft zichzelf als een semi-professioneel onnozelaar maar hij is vooral bekend voor zijn creatief gebruik van wc papier.

kamielus.tumblr.com

Als je meer over Kamiel en zijn kunstwerken wil weten bekijk dan dit Sambal artikel of zijn blog.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst