Komst Nickelback naar Lotto Arena legt land plat

Vanmorgen raakte bekend dat de Canadese rockband Nickelback naar de Antwerpse Lotto Arena komt. Het personeel van de concertzaal legde meteen het werk neer en eist uitleg bij de directie. Overal in het land braken spontane solidariteitsacties uit.

Stakingspiket aan de Lotto Arena

"De mensen zijn bang"

"Het nieuws sloeg in als een bom", vertelt Jeanine, die werkt aan de ticketbalie van de Lotto Arena.

"Het water staat nu al aan onze lippen", zegt ze met snikkende stem. "Onlangs moesten we nog een concert van Milow verwerken, en nu dit. De mensen zijn echt bang."

Spontane solidariteitsacties

Al snel braken overal in het land spontane solidariteitsacties uit. Onder andere het personeel van Vorst Nationaal, Ancienne Belgique en De Lijn legde het werk neer.

"Ze denken toch niet dat wij fans van Nickelback gaan vervoeren zeker?", roept buschauffeur David Van Deuren uit Antwerpen. "Het is zo al erg genoeg. Vorige week zat nog iemand met een T-shirt van Limp Bizkit op mijn bus. Er zijn grenzen."

"We eisen uitleg"

Vakbondsafgevaardigde Rudy De Praetere vindt de beslissing onbegrijpelijk. "Dit wordt gewoon boven de hoofden van de mensen beslist, en wij moeten dat maar slikken. Onaanvaardbaar."

Volgens De Praetere staat de gezondheid van het personeel op het spel. "Het aantal burn-outs in de sector swingt de pan uit. We eisen uitleg."

Psychologische begeleiding

In een eerste reactie belooft Minister van Cultuur Sven Gatz alvast maatregelen.

"Ik heb overlegd met de directie van Lotto Arena. Het personeel krijgt voor, tijdens en na het concert professionele begeleiding. Er volgen praatsessies en individuele rehabilitatietrajecten", aldus de minister.

Het is nog afwachten of dit voor vakbonden en personeel zal volstaan.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst