Baktips voor keukenprins(ess)en

Net voor de feestdagen wanen velen onder ons zich even een keukenprins- of prinses, maar het resultaat stelt soms wel eens teleur.

Sambal to the rescue! Wij zochten de beste baktips en leukste filmpjes bijeen, zodat je op Kerstmis toch kunt uitpakken met je lekkernijen. Aan de slag...

  • Recepten bestaan niet voor niets, hou je er dus ook aan. Vooral desserts mislukken vaak als je je niet aan de juiste hoeveelheden houdt.
  • Als je boter nodig hebt, zorg dan dat die niet te koud is. Je kunt de boter veel beter mengen met de rest van de ingrediënten als ze op kamertemperatuur is. Even op de verwarming zetten kan dus zeker geen kwaad.
  • Over boter gesproken: kies voor de ongezouten soort. Zo hoef je niet bang te zijn dat er opeens te veel zout in je bakmix zit.
  • Zorg ook dat je eieren op kamertemperatuur zijn. Je koekjes zullen veel luchtiger zijn.
  • Wil je droge koekje vermijden? Bespaar dan op de bloem.
  • Velen denken dat het deeg in de koelkast zetten een onnodige stap is, maar het tegenovergestelde is waar. Het brengt de smaak ten goede omdat de ingrediënten de kans hebben om zich met elkaar te mengen.
  • Als je dikkere koekjes maakt, zet de temperatuur van de oven dan niet hoger, maar net 25° C lager. Zo voorkom je dat de buitenkant verbrandt.
culturespoon.wordpress.com

Test nu je kennis met dit makkelijk receptje

Koekjes versieren

Deze video vat goed samen hoe je koekjes moet versieren. Royal frosting is een goedje dat je niet snel in een Belgische supermarkt tegenkomt, maar je kunt het makkelijk zelf maken.

De klassieker: peperkoeken mannetjes

Iets wat je misschien niet in je keukenkast hebt staan is melasse, een zoute stroop. Je kunt het vinden in de betere biowinkels.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst