Kate Moss: 40 and still fabulous

Kate Moss mag vandaag veertig kaarsjes uitblazen, maar het wereldberoemde model heeft haar houdbaarheidsdatum als muze nog lang niet overschreden. Dat mogen we toch aannemen als we haar nog altijd boomende carrière onder de loep nemen.

pinterest.com

Kate zit al 25 jaar in het vak en nog steeds krijgt ze contract na contract onder haar neus geschoven. Ze werd in 1988 door Storm Model Management ontdekt op de luchthaven en is sindsdien niet meer van covers à la Vogue, W Magazine en Vanity Fair af te slaan. Al meer dan 300 heeft ze er op haar naam staan.

Het startschot voor Kates carrière werd gegeven na de publicatie van Corinne Day's foto's in The Face. Ze kreeg meteen labels als 'dirty realism' en 'grungy' opgespeld.

Corinne Day

Haar portfolio is ondertussen dikker dan een stapel telefoonboeken. Het model stond dan ook voor de lens van heel wat grote namen: Mario Testino, Mario Sorrenti, Jürgen Teller en Peter Lindbergh zijn maar enkele van de topfotografen die Kate op de gevoelige plaat vastlegden.

Mario Testino

Naast covers en fotografen versleet Kate Moss ook heel wat vriendjes. Pete Doherty, Johnny Depp en Daniel Graig passeerden de revue voor ze drie jaar geleden met The Kills-gitarist Jamie Hince in het huwelijksbootje stapte.

theguardian.com

Hoe Kate haar veertigste verjaardag zal vieren? Met een groot feest, een weekje Necker Island en een cover voor Playboy Magazine.

eonline.com
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst