Karaoke is populairder dan ooit

Karaoke lijkt al een eeuwigheid te bestaan, maar toch bestaat de uitvinding nog geen 50 jaar. The Appendix zocht de uitvinder (verrassing: een Japanner!) op en haalde met hem herinneringen op.

The Appendix

Daisuke Inoue was pianist in een bar en had een vaste klant die altijd met zijn nummers meezong. De man vroeg of hij geen cassette kon opnemen met zijn nummers, zodat hij ook thuis kon meezingen. Inoue zag het gat in de markt en sprong erin.

Met de hulp van een vriend bouwde hij een eerste machine, de 8 Juke. Na een rustige aanloop ontplofte de verkoop in 1971. De uitvinding van de karaokemachine bracht Inoue rijkdom, maar geen geluk. Hij verliet zijn eigen bedrijf en vond onder meer nog een machine uit die kakkerlakken doodt. Tegenwoordig leeft hij op de top van een berg in Kobe.

The Appendix

Jaren later is karaoke (een term die leeg orkest betekent, maar die niet door Inoue werd bedacht) populairder dan ooit, niet alleen in Azië. In 2013 zagen we bijvoorbeeld dit schitterende filmpje uit de Tonight Show van Jay Leno.

Steve-O, bekend van de Jackass-ongein, had dit jaar zelfs een programma dat helemaal rond karaoke was gebouwd: Killer Karaoke. Kandidaten moesten een liedje zingen en werden tegelijkertijd aan allerlei milde folteringen onderworpen.

Pijnlijk voor de kandidaten, maar wel onweerstaanbaar hilarisch voor de kijkers.

Op YouTube wemelt het van de filmpjes van slecht gebrachte karaoke, maar de kampioen is deze Koreaan met zijn verkrachting van Maria Careys Touch My Body. Of in zijn versie Tuts My Barreh. Lachen!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst