Jongetje van 8 redt 6 familieleden uit brand, maar sterft bij de 7e

Je hoeft niet oud te zijn om een held te zijn. Tyler Doohan is amper 8 jaar en werd de voorbije jaren van het ene huis naar het andere geslingerd, van de ene school naar de andere. Maandagavond logeerde Tyler bij zijn grootvader Louis, in een stacaravan. Maar 's nachts liep het fout. Door een elektrisch probleem schoot de caravan in brand.

Tyler werd als eerste wakker en slaagde erin 6 van de 9 slapers wakker te maken. Maar zijn gehandicapte oom Steve raakte niet zo snel weg uit de brandende caravan. Steve verplaatst zich enkel met een rolstoel en krukken. De 8-jarige Tyler probeerde hem naar buiten te helpen, maar daar slaagden ze niet in. Tyler kwam, samen met zijn oom en opa, om het leven. 6 familieleden werden gered.

Onveilige trailer parks

De brand roept vragen op bij de veiligheid van de stacaravans. Heel wat Amerikanen wonen in zogenoemde trailer parks, woonwagenparken. Maar de omstandigheden zijn vaak schrijnend. De stacaravans zijn alles behalve veilig. Zo moest de brandweer van Penfield al voor de 3e keer in een jaar een stacaravan blussen. Bovendien zijn de gevolgen vaak dramatisch, omdat arme gezinnen vaak ook kroostrijke gezinnen zijn.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst