Jachtvergunning op neushoorn geveild om neushoorn te redden

De Dallas Safari Club heeft een jachtvergunning voor een zwarte neushoorn geveild voor 350.000 dollar. Deze veiling deed heel wat storm opwaaien, want de zwarte neushoorn is bijna uitgestorven. Maar een zit een addertje onder het steppegras.

De Dallas Safari Club heeft een deal gesloten met de Namibische regering. Samen gaan ze op zoek naar een stokoude neushoorn die mag neergeschoten worden. Het geld dat werd opgehaald, 350.000 dollar dus, wordt gebruikt om de zwarte neushoorn niet te laten uitsterven.

Volgens schattingen zijn er nog maar 5.000 zwarte neushoorns, waarvan er 1.700 in Namibië leven. De Namibiërs leuren nu over de hele wereld met jachtvergunningen om geld op te halen om de andere neushoorns te redden. Maar er is kritiek. Elk jaar worden drie vergunningen uitgevaardigd. Die in Dallas was de eerste.

Het initiatief heeft al heel wat kritiek gekregen van natuurverenigingen, die vinden dat elke jacht verboden moet worden. Neushoorns zijn erg populair bij stropers, die zwarte markt 60.000 dollar kunnen krijgen per kilo voor een hoorn.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst