Verbazende sporters met een beperking

Het leven is hard en op de weg naar je dromen kan je omstandigheden tegenkomen die het er niet simpeler op maken. Deze jongeren hebben hun droom nooit opgegeven hoewel ze een been of een arm zijn kwijtgeraakt. Laat je inspireren door deze jongeren.

Zach Hodskins

De 17-jarige Amerikaan Zach Hodskins is bijvoorbeeld een uitstekend basketbalspeler. Hij werd gescout door verschillende universiteitsploegen in Amerika. Zach werd geboren zonder linkerhand, maar heeft het nu toch geschopt tot het University of Florida-team. Zelfs Michael Jordan tweette er twee dagen geleden over.

Ondanks haar handicap (ze heeft maar één been) maakt Patience Beard deel uit van Division 1 Cheerleader aan de Universiteit van Arkansas. Nadat ze haar been verloor als kind is ze het nu gewend om door het leven te gaan met een beenprothese. Ze geeft toe te willen zijn als iedereen, maar een ondersteunende familie hielp haar beseffen dat ze het karakter heeft om zich nooit te hoeven schamen voor anderen.

25-jarige Anthony Robles is een worstelaar die geboren is met één been. Hij won het NCCA (National Collegiate Athletic Association) Worstelkampioenschap.

Jim Abbott is een voormalig Major League Baseball pitcher die 13 jaar terug een einde maakte aan een ongelooflijke carrière in het Amerikaanse baseball. Hij speelde in verschillende professionele baseballteams en won de gouden medaille voor zijn land op de Olympische Spelen in Seoel in 1988. En dit alles met maar één hand!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst