Het Internet Cat Video Festival verovert de wereld

Vergeet de Grammy's, wat wij willen weten is wie dit jaar de Golden Kitty Award in ontvangst mag nemen. En wanneer het Internet Cat Video Festival ooit in België zal neerstrijken.

knowyourmeme.com

Kattenfilmpjes, we kunnen er urenlang naar blijven kijken. Onze favoriete bezigheid krijgt nu eindelijk ook aanzien dankzij het Internet Cat Video Festival.

blogs.walkerart.org

Wat eigenlijk een grapje van Katie Hill hadden moeten zijn, is uitgegroeid tot een festival dat al aan z'n tweede editie toe is. De debuutversie in 2012 lokte zo'n 10.000 kattenliefhebbers naar Walker's Open Field. Het werd de oprichters snel duidelijk dat ze op tour moesten. En zo geschiedde. Dit weekend was het festival in Los Angeles.

Een tripje naar Amerika zit er voor ons niet meteen in, maar we kunnen wel de bekendste internetkatten nog eens oplijsten.

Maru

Deze kat houdt de internetgemeenschap al enkele jaren in de ban met zijn liefde voor dozen. Zijn filmpjes werden ondertussen al meer dan 200 miljoen keer bekeken.

Grumpy Cat

Misschien de bekendste van allemaal, Grumpy Cat. Of Tardar Sauce, de naam waar deze brompot in het dagelijkse leven naar luistert.

Lil Bub

Je herkent hem onder andere aan z'n uithangende tong. Lil Bub werd geboren met genetische afwijkingen, maar dat stopte deze kat niet om viraal te gaan.

giphy.com

Nyan Cat

Helemaal onverklaarbaar, maar deze meme houdt surfers al sinds 2011 aan hun computerscherm gekluisterd. De teller staat momenteel op 105,701,472 views.

Hamilton the Hipster Cat

En dan is er natuurlijk ook nog Hamilton, die door zijn snor de status van hipster verkreeg.

imgur.com
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst