NFL-speler komt uit de kast, de VS staat op zijn kop!

Commotie in de VS nadat de 24-jarige American football-speler Michael Sam zich geout heeft als homo. Sam speelt aan de University of Missouri en staat op het punt om te beginnen aan zijn profcarrière.

Ik ben niet naïef. Ik begrijp hoe belangrijk dit is, niemand heeft dit ooit eerder gedaan. En het is een lastig proces, maar ik weet ik wat ik wil zijn, ik wil in de NFL spelen"

— Michael Sam

Het is (vreemd genoeg?) nog altijd ongewoon dat een sporter uit de kast komt, laat staan voor de start van zijn profcarrière. Op sociale media gonst het dan ook van reacties. Positieve, maar ook heel wat negatieve:

Uiteraard is de outing van Sam ook op de Amerikaanse televisie dagelijkse kost. De bekende Amerikaanse presentator John Stewart steunt hem en stelt dat het gemiddelde NFL-team zonder problemen criminelen toelaten, maar wel moeilijk doen over een homo.

Ook sportreporter Dale Hansen deed zijn zeg over de controverse, en hoe! Zijn speech is momenteel al meer dan 3 miljoen keer bekeken op YouTube.

Zelfs de president en het Witte Huis konden er niet onderuit. Uiteraard steunen zij Sam en ze prijzen hem dan ook voor zijn moed.

De woordvoerder van het Witte Huis moest tijden eens persconferentie zelfs vragen beantwoorden over de outing van Michael Sam.

Hopelijk helpt deze media-aandacht om het gemakkelijker te maken voor sporters om zich te outen. We wachten geduldig op de eerste berichten uit de Belgische voetbalwereld, bijvoorbeeld. Of spelen daar geen homo's?

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst