Wat als je huurmoordenaar een flik blijkt?

Het lijkt op het scenario voor de nieuwste film van Vin Diesel, maar in de Verenigde Staten is het schering en inslag: een huurmoordenaar die werkt voor de staat om mensen met slechte plannen te arresteren.

Een journaliste van GQ reed een paar dagen mee met Agent Hunt, op straat beter bekend als Thrash of ook wel Hammer. Hij is een werknemer van het Bureau of Alcoholo, Tobacco, Firearms and Explosives, maar achter een bureau zal je hem nooit aantreffen.

Crime scene met fake bloed

Agent Hunt - een brave huisvader met 4 kinderen - schuimt donkere steegjes in Colorado af, bezoekt populaire locaties van schimmige types en... parkeerplaatsen van hamburgerketens. Zo komt hij in contact met potentiële "klanten".

Eens de vis bijt, wordt een heel plan uitgedacht om hem ook op het droge te halen. Soms wordt zelfs een volledige crime scene in scène gezet, met fake bloed om het overtuigend te maken. Het moeilijkste deel is om het beoogde slachtoffer te overtuigen voor lijk te spelen.

Uiteindelijk belandt de klant in de cel. De bewijzen zijn zo overweldigend dat bijna elk zaak tot een veroordeling leidt. De 21-jarige Julia Merfeld wou haar man uit de weg ruimen en deed haar hele verhaal voor de verborgen camera. Julia, die twee kinderen heeft met haar echtgenoot, mag zich een paar jaar bezinnen in de cel.

Hoe contacteer je een huurmoordenaar?

Agent Hunt zocht zijn klanten in de onderbuik van Colorado, maar hoe kun je je lokale Agent Hunt opsporen? Een Nederlandse man vond er niet beter op om zijn zoekertje op Marktplaats te plaatsen. "Wie kan mijn onderburen voor eens en voor altijd laten verdwijnen?" Niemand, zo blijkt, want het zoekertje werd snel verwijderd.

Corey Adams dacht iets slimmer te zijn en zocht haar heil in Facebook. Een valse huurmoordenaar ging in op haar aanbod en nu moet de 19-jarige Corey vrezen voor 20 jaar cel.

Misschien had ze contact moeten opnemen met deze Russische huurmoordenaar, die zijn diensten aanbood via internet. Enkele telefoontjes later had de politie een afspraak geregeld, waarop de Rus werd gearresteerd.

Maar het kan nog smaaklozer. In een advertentie op 2dehands.be werd een hele prijslijst opgemaakt voor allerlei klusjes. Het telefoonnummer onderaan leidde naar een nietsvermoedende 17-jarige jongen, die het slachtoffer was van een "grap" van zijn "vrienden".

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst