Het wereldkampioenschap testikels bakken

Volgende week vrijdag start in Servië de BallsCup ook wel gekend als “The world testicle cooking championship”. Sinds 2004 komen hier testikelliefhebbers samen om het tegen elkaar op te nemen voor de prestigieuze wereldtitel.

Cooking With Balls

“The Scots have Scotch, the Swiss have cheese, and we Serbs have balls!” Het motto van de BallsCup is grappig maar toont ook de serieuze kant van het festival. De deelnemende chefs moeten culinaire hoogstandjes maken om de internationale jury te overtuigen. Alle testikelgerechten worden beoordeeld op textuur, presentatie, creativiteit en natuurlijk ook smaak.

Cooking With Balls

Naast het koken van teelballen is er ook nog randanimatie voorzien. Er zijn gratis concerten en speciale excursies in de natuur. De belangrijkste reden om het festival te bezoeken is natuurlijk het ruime aanbod testikelsnacks. Hoeveel je moet betalen voor deze teelbalhapjes is niet geweten maar bier kan je krijgen voor 1 euro. Als je liever iets steviger hebt zijn er ook nog testikelcocktails die ter plekke vers gemaakt worden.

Cooking With Balls

Testikels eten is niet voor watjes want volgens de website moet je wel voorbereid zijn. Het festival is slopend en de energieboost van de teelballen kan zwaar aankomen. Mocht je toch nog zin hebben om dit gestoorde evenement te bezoeken, kan je hier terecht. Hieronder vind je nog enkele sfeerbeelden van de vorige edities.

Cooking With Balls
Cooking With Balls
Cooking With Balls
Cooking With Balls
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst