Het dieet van een diabeet

Diabetes, dat is een hele boterham! Je hebt het in verschillende types en het is veel meer dan te veel of net te weinig suiker in je bloed.

Om te weten hoe een piepkleine, ieniemienie fractie ervan kan voelen, volgden we één dag het doorsnee dieet van een diabeet.

Het dieet van een diabeet, opgesteld door een diëtiste

(Ik heb een afkeer van kaas, vandaar de smiley)

Ik maakte een eigen interpretatie van het dieet en dat ging als volgt:


Lang niet zo simpel, zo'n dieet

Het dieet dat ik volgde was nog een vrij eenvoudige versie, maar toch was het tanden bijten:

  • Het was behoorlijk irritant om telkens alles af te moeten meten. Daarom hield ik na het ontbijt al op met meten. De muesli smaakte wel!
  • 's Middags koos ik voor het koud buffet, omdat ik dan op het gevoel eten kon kiezen. Maar ik maakte fouten. Grote fouten: wit brood is eigenlijk een no-go en maïs is al helemaal geen optie. Dus sms'te ik tijdens het eten naar de diëtiste om zeker te zijn dat ik het juiste voedsel had opgeschept.
  • Géén frisdrank, dus ook geen opkikkertjes als ik eens een flauwte had. (Ja, ik word moe door een hele dag voor mijn laptop te zitten, en dan?!)
  • De appel als vieruurtje was me iets te gezond, maar bananen mochten niet. Toch opgegeten. Want ja, honger.
  • Mijn doodsaaie avondmaal vond ik een brug te ver, dus ruilde ik de onvette ham en rauwkost voor confituur zonder suiker. Iets minder blèh om mijn mottige boterham.

Maar eigenlijk had ik gewoon zin in macaroni en chips. Mmmmm, chips.

Dus:

Dit stelt ongetwijfeld niets voor in vergelijking met iemand die diabetes heeft en daar elke dag, bij elke hap, aan moet denken. Een dagje een dieet volgen is niet bijster spectaculair. Ik weet het.

Maar insuline inspuiten voor het werk? Daar doe ik niet aan mee. Niet dat ik hier niet graag werk of zo hoor. Echt. 't Is hier leuk.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst