Extreem agressieve hiphop is ook populair in België

Ken jij Chief Keef en Lil Durk? Deze twee rappers uit de Amerikaanse stad Chicago zijn goed op weg om populairder te worden dan pakweg Kanye West of Jay-Z. Ze zijn 19 en 24 jaar, maar nu al de gezichten van de zogenoemde drill music, een nieuw subgenre van hiphop.

Drill music wordt gekenmerkt door agressieve trap beats en gewelddadig taalgebruik.

Het muziekkanaal Noisey, onderdeel van het Canadese magazine Vice, zendt sinds begin 2014 documentaires uit over de hiphopscene uit Chicago. In ‘Chiraq’ staat het leven van sterren als Chief Keef, Lil Durk en Lil Reese centraal. Bekijk alle afleveringen hier.

Chiraq (een samentrekking van Chicago en Iraq) is de bijnaam die wordt gegeven aan Chicago, omdat er in die stad in 2012 meer moorden werden gepleegd dan tijdens de oorlog in Irak.

Chicago is een van de meest gewelddadige steden in Amerika. Ook onder jongeren neemt het geweld toe. Drugs, moorden en agressie zijn de belangrijkste thema’s waarover Chief Keef en Lil Durk rappen.

In België is drill music en trap heel populair. Gelukkig komt er hier geen geweld aan te pas. In Antwerpen organiseren de plaatselijke fuifconcepten ClitClap en HOOD nu zaterdag een party waarop je je kan uitleven op dit soort hiphop.

foto ClitClap x HOOD
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst