Deze leuke verrassingen zitten op Google verscholen

Wist je dat Google een groot aantal verborgen functies heeft? Deze zogenaamde Easter Eggs zijn verborgen grapjes of boodschappen die de makers in hun websites verstoppen. Ook de programmeurs van Google amuseerden zich door een groot aantal van die trucjes in de verschillende Google producten te verbergen. Wij kozen er een paar leuke trucjes uit die je zelf kan uitproberen.

Laat je zoekresultaten bewegen

Google heeft een aantal schermeffecten die je zoekresultaten laten bewegen. Zo kan je "Askew" of "Tilt" intikken om je zoekresultaten schuin te laten staan.

Je kan je zoekresultaten ook 360° laten draaien door "Do a barrel roll" of "Z or R twice" in te tikken.

Tik je "Blink HTML" in, dan knippert het woord HTML in je zoekresultaten.

Google spelletjes

Zoek je op Google naar "Zerg Rush", dan kan je een spelletje spelen waarin er kleine O's al je zoekresultaten aanvallen. Alleen door op de O's te klikken kan je hen tegenhouden.

Als je op Google Afbeeldingen "Atari Breakout" intikt, dan verandert je Google Afbeeldingen in een Breakout spelletje.

YouTube

Ook op YouTube zitten er enkele Easter Eggs verborgen. Als je bijvoorbeeld "Doge Meme" ingeeft, krijg je een lay-out in de stijl van de meme.

En als je "Beam me up Scotty" intikt op YouTube worden je zoekresultaten geteleporteerd.

Probeer zeker ook eens "Use the force Luke" en "Do the Harlem Shake".

Google Voice

Als je op Google Voice "What does the fox say" inspreekt, beantwoordt Google Voice je vraag.

Je kan ook aan Google vragen wat het meest eenzame nummer is. Dit doe je door "Okay Google what is the loneliest number?" in te spreken.

Google Maps

Als je dacht dat je op Google Maps alleen de traditionele vervoersmiddelen kon gebruiken om je route uit te stippelen dan moet je dringend eens deze Easter Eggs uitproberen. Ga je van Brecon Beacons naar Snowdon, dan kan dat op de rug van een draak.

Als je van Fort Augustus naar Urquhart Castle wil gaan, kan je kiezen om met het monster van Loch Ness te reizen.

The Hitchhicker's Guide to the Galaxy

Als je fan bent van Douglas Adams en zijn Hitchhicker's Guide to the Galaxy moet je zeker eens "What is the answer to Life the Universe and Everything" intikken op Google, want dan geeft Google je het antwoord uit de boekenreeks en de film.

Op de achterkant van je Google Chromecast kan je nog eenEaster Egg vinden. Bij 'Model' staat er namelijk H2G2-42. H2G2 is de afkorting van The Hitchhicker's Guide to the Galaxy en 42 is - net zoals bij de voorgaande Easter Egg - het antwoord op de ultieme vraag van het leven, het universum en alles.

Nog meer Easter Eggs?

Als je nog meer Easter Eggs wil uitproberen dan kan je op Wikipedia terecht voor een uitgebreide lijst, al is die lijst niet helemaal volledig. Zelf op zoek gaan naar nog meer Easter Eggs is dus de boodschap!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst