Girafgemaakt

De zoo van Kopenhagen heeft gisteren een jonge giraf geëuthanaseerd. Dat zorgde voor een storm van protest, omdat het gezonde dier voor de ogen van de bezoekers doodgeschoten werd en nadien voor de leeuwen geworpen. De anderhalf jaar oude Marius had al iets te veel familie rondlopen in Kopenhagen, waardoor het risico op inteelt te groot was geworden. Daarom gaf het "European Breeding Programme for Giraffes" toestemming om het dieraf te maken.

slate.com

Hoewel er een stortvloed aan verontwaardigde reacties binnenkwam, blijft de zoo haar te begrijpen beslissing verdedigen. Andere opties zoals anticonceptie, het dier overplaatsen naar een andere zoo of vrijlaten in het wild, waren geen opties. De zoo reageerde op Facebook zelf nogal cru op de hele heisa.

"Leeuwen zijn jagers en eten vlees. Giraf staat ook op hun menu" was de gortdroge reactie van de dierentuin. Wij denken in ieder geval dat Marius ook in de vrije natuur weinig overlevingskansen gehad zou hebben.

En zijn leeuwen inventief genoeg.

Deze giraf daagde uit door zelf een restaurant binnen te wandelen.

Update: Bengt Holst, directeur van de Kopenhaagse zoo blijft dankzij een ongeziene cool en Deense nuchterheid overeind in een confronterend interview.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst