Eet je rijk: eetuitdagingen van over de hele wereld

Het Japanse restaurant Gold Curry heeft een speciaal menu gemaakt voor hun bezoekers. Het challenge-menu daagt de klant uit om een curry-schotel van 2 kg te bestellen ter waarde van 14 euro. Als je het binnenspeelt in een kwartier hoef je niet te betalen. Is 2 kg niet genoeg? Neem dan 4 kg. Die portie moet je wel in een halfuur opeten om je 24 euro terug te verdienen.

Simpel?

kotaku

Zeker niet.

kotaku

Het restaurant gaat nog een stap verder. Bij het verorberen van 6, 8 en 10 kilogram in respectievelijk 30, 45 en 60 minuten, krijg je bovenop de terugbetaling van je gerecht ook een geldprijs die oploopt tot 700 euro.

Vrouw eet steak van 2 kg in minder dan 3 minuten

Voor een gemiddelde mens lijkt het een onmogelijke opgave, maar niet voor Molly Schuyler. Zo at ze onlangs een steak van 2 kilogram op in een recordtijd: 2 minuten en 44 seconden. Het vorige record stond op 6 minuten en 48 seconden.

Amerikaanse vreetkampioen krijgt Balense Reus niet binnen

http://www.randysantel.com/

Randy Sandel, een vreetkampioen met 168 overwinningen in 7 landen, kwam onlangs speciaal van Amerika naar België om de Balense reus te proberen vellen. Santel probeerde zowel het record voor 1 als dat voor 2 Balense reuzen te verbeteren, maar hij hield de hamburgers niet binnen en droop met de staart tussen de benen af.

Misschien de Mc Tongerlo eens proberen?

Je hebt de Balense reus, maar je hebt ook de Mc Tongerlo. De reusachtige hamburger van frituur ’t Vol Bekske in Tongerlo is uitgegroeid tot een lokale legende. Wie de burger van 2 kilo en de taartdoos vol frietjes kan opeten, hoeft niet te betalen. Slechts 2 mannen zijn daarin geslaagd.

Amerikaanse restaurant challenges

In de Verenigde Staten zijn eetuitdagingen een rage. Hieronder vind je de meest opvallende exemplaren.

buzzfeed

Probeer samen met een vriend, afwisselend, deze pizza van 5kg en een diameter van 75 cm te verorberen in één uur tijd. Als dit je lukt verdien je 250 dollar.

buzzfeed

Een burrito van 3 kg verorberen, dat is de uitdaging voor alle vrouwen in de Jack 'n Grill. Het gerecht bevat 7 aardappelen, een hele ui, een halve kilo ham en 12 eieren. Eén regel: je mag niet naar de wc gaan. Ben je de burrito de baas dan mag je levenslang gratis eten in de Jack 'n Grill.

http://www.acmeoyster.com/

In New Orleans krijg je bij het eten van 180 oesters in één bezoek je geld terug. Een schijntje in vergelijking met het record in dat restaurant: 516 oesters!

Als je deze ijscoupe naar binnen kunt spelen in San Francisco verdien je een jaar lang gratis ijs. De ijscoupe bevat wel drie bananen, acht bollen ijs, acht verschillende sauzen, slagroom, noten en kersen. De kans lijkt ons bovendien groot dat je erna een jaar lang geen zin meer hebt in ijs.

bicoastalbitchin.com

In San Francisco vind je ook de Pho Challenge, een gigantische kom soep met 1 kg noedels, 1 kg rundvlees en pensen en oneindig veel bouillon. Deelnemers hebben slechts een uur om de inhoud van de kom op te eten. De beloning is een foto aan de wall of fame.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst