Rijk en beroemd door te gamen

Eind deze maand begint The Season 4 World Championship, een internationaal toernooi voor het videospel 'League of Legends'. De prijzenpot bedraagt zo'n 2 miljoen dollar en naar de vorige editie keken meer dan 32 miljoen fans. Een ander groot toernooi was The International 2014 voor Dota 2 in juli. Daar viel een recordbedrag te winnen van 10 miljoen dollar. Het toernooi haalde de voorpagina van The New York Times, werd uitgezonden op ESPN en kon meer dan 20 miljoen kijkers lokken.

League of Legends

Deze cijfers klinken ongelooflijk, maar de wereld van videogames lijkt meer en meer op die van topsport. Dankzij streamingwebsites zoals twitch.tv hebben professionele gamers veel fans bijgekregen. Dankzij de populariteit van de toernooien zijn er ook heel wat sponsors bijgekomen. Voor sommige gamers zijn de grote prijzenpotten dan ook maar bijzaak, het grote geld verdienen ze met streaming en sponsoring.

esportsearnings

In de VS is esports (electronic sports) ondertussen zo groot dat je er een beurs voor kan krijgen. Dit wil zeggen dat de universiteit een deel van je kosten betaalt omdat je goed bent in een videospel. Voorlopig doen ze dit vooral om minder atletische jongeren aan te trekken.

Op The Season 4 World Championship en The International 2014 zullen er geen Belgen aanwezig zijn. De meest bekende Belgische gamer van het moment is Mitch Voorspoels, beter bekend als Krepo. Hij speelt League of Legends voor een team in de VS maar heeft zich niet kunnen kwalificeren. Meer informatie over Krepo vind je hieronder in een reportage van Koppen:

Als je zelf denkt aan een carrière in esports dan kan esportsearnings misschien voor inspiratie zorgen. Daar vind je een lijst van de best betalende games en het aantal professionele spelers. Wij raden Dota 2 en League of Legends aan, de best betalende games en bovendien ook volledig gratis!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst