Een vis die Pokémon kan spelen

Op twitch.tv kan je bekende en minder bekende spelers hun favoriete games zien spelen. Eén van de populairste streams van het moment is die van Grayson, een Siamese kempvis. Op FPP (Fish plays Pokémon) kan je 24/7 volgen hoe dit diertje het spel Pokémon Red speelt vanuit zijn vissenkom.

Imgur

Elke dag zitten er duizenden kijkers de stream van Grayson te volgen. De vis is ondertussen zo bekend geworden dat hij zijn eigen subreddit heeft gekregen waar fans kunnen discussiëren. Het gaat zelfs zo ver dat er tekeningen, filmpjes en schilderijen worden gemaakt voor Grayson.

Deviantart

Iedere beroemdheid heeft natuurlijk ook zijn imitators en in dit geval is dat Rocky the stone (of GreyStone), een stream waar een grijze steen Pokémon speelt.

Imgur

Grayson is nog maar een paar dagen aan het spelen en toch heeft hij al enkele gevechten gewonnen. Je moet wel wat geluk hebben om zoiets live te zien want meestal loopt hij gewoon in cirkels rond. De belangrijkste gebeurtenis tot nu toe was de dood van Grayson, gelukkig bleek het dier gewoon in slaap gevallen te zijn.

Junkiemonkeys

Het is niet de eerste keer dat twitch.tv zo in de ban is van de Pokémon spellen. Eerder dit jaar was er de stream “Twitch plays Pokémon”waarin zo’n 50.000 kijkers tegelijk het spel konden besturen. Dit zorgde natuurlijk voor een immense chaos maar het is uiteindelijk wel gelukt om het spel uit te spelen.

Tumblr

Nu Grayson al een paar Pokémon verslagen heeft beginnen sommigen te vrezen dat hij het spel sneller zal uitspelen dan de Twitch-kijkers. Of duizenden gamers verslagen worden door één vis kan je hieronder volgen:

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst