Filosofie... of liever een cursus Beyoncé?

Dit is geen grap, maar op Rutgers University in New Jersey kun je sinds kort een cursus Beyoncé volgen. Je leert er weliswaar geen danspasjes, maar hoe de carrière van de zangeres een leidraad is voor het bestuderen van de Amerikaanse politiek in verband met ras, gender en seksualiteit.

En indien je het zou afvragen, niet enkel de Single Ladies mogen hun hand opsteken in deze les.

srbraddy.blogspot.com

Maar een cursus Beyoncé is nog niet het gekste wat je op de universiteit kunt studeren. Of wat dacht je van een cursus David Beckham, Harry Potter of Star Trek?

David Beckham

Wie liever in de voetsporen treedt van David Beckham moet daarvoor eigenlijk bij Manchester United zijn. Of bij de Staffordshire University, want daar kun je ook veel over de voetballegende leren.

weheartit.com

Harry Potter

In deze klas staan ze niet met een toverstok te zwaaien of magische drankjes te brouwen. De Harry Potter-studierichting focust zich op intolerantie en vooroordelen in de klas, pesten, solidariteit, vriendschap en de wereld van rituelen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden aan de balie van de universiteit van Durham.

gillianeberry.blogspot.com

Star Trek

Echte Star Trek diehards kunnen naar Georgetown afzakken. De universiteit daar biedt de richting Filosofie en Star Trek aan. Maar ook Star Wars-fans worden niet in de steek gelaten. Zij kunnen aan Queen's University in Belfast Feel the Force: How to Train in the Jedi Way volgen.

quickmeme.com
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst