Facebook neemt Whatsapp over

In your face, Evan Spiegel! Mark Zuckerberg kon Snapchat niet overkopen van Evan, dus stortte hij zich op een andere populaire app: Whatsapp. Deze keer wel met succes, al moet Zuckerberg daarvoor een slordige 13 miljard (ja miljard) euro voor neertellen.

Zou het zo gegaan zijn?

De Facebook Messenger app mag het dan wel goed doen, beter doen dan WhatsApp is zo goed als onmogelijk als het op groei aankomt. Dan de concurrentie maar opkopen, moet Zuckerberg gedacht hebben.

Groei over de eerste vier jaar (Grafiek: techcrunch.com)

Van een comeback gesproken... Brian Acton werd in het verleden tot twee keer toe afgewezen voor een job bij Facebook en Twitter. Wie had gedacht dat zijn next adventure de meest succesvolle berichtenapp zou worden met een achterban van 450 miljoen gebruikers?

What's next?

Mark mag WhatsApp dan wel gekocht hebben, het is een kwestie van tijd voor de volgende uitdager van Facebook opstaat. En wat wordt Marks volgende stap dan? Doet hij nog eens een bod op Snapchat of probeert hij Foursquare in z'n macht te krijgen?

firstcovers.com

Waar is da feestje?

Waarschijnlijk ten huize Acton. Ze krijgen van Facebook immers meer dan tien keer meer dan Instagram kreeg voor z'n app. Zouden ze bij WhatsApp dan ook tien keer zo hard lachen als Instagramstichter Kevin Systrom in dit filmpje?

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst