Meester-entertainers in de sport

Op exhibitiewedstrijden laten sporters hun beste kunstjes zien. Wie zijn de beste entertainers in het tennis, basketbal, tafeltennis en voetbal?

Tennis

Mansour Bahrami is een 55-jarige Iraanse tennisspeler die als prof niet echt uit de verf kwam, maar nadien wereldberoemd werd met exhibitiewedstrijden tegen legendes als Björn Borg, John McEnroe en Boris Becker.

Even een tennisbal wegsteken.

Achter de rug en door de benen.

Even de umpire pesten.

Hier een compilatie van meesterentertainer Mansour Bahrami.

Basketbal

De bekendste entertainers uit het basketbal zijn de Harlem Globetrotters. Deze Amerikaanse showploeg is ontstaan in 1927. Tussen 1970 en 2000 speelden ze meer dan 8000 wedstrijden, waarvan ze er maar 3 verloren.

De verdediging

De aanval

Ze komen trouwens op 3 en 4 april naar België. Tickets kun je bestellen op hun website.

Tafeltennis

De 43-jarige Jean-Michel Saive is met 7 deelnames één van onze grootste olympiërs. Saive speelt nog altijd competitie, maar is daarnaast enorm geliefd op exhibitietornooien. Zo gaat sinds kort een YouTube-filmpje rond van één van zijn matchen in Taiwan.

Voetbal

Oefeninterlands in het voetbal kun je ook als eens soort demonstratiewedstrijden beschouwen. Een van de meest legendarische momenten hebben we te danken aan de Colombiaanse keeper Rene Higuita. In een oefenmatch op Wembley tegen Engeland toverde hij zijn befaamde "scorpion kick" uit zijn sloffen.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst