West-Vlaamse muziek is hip dankzij Eigen Kweek

Dankzij de populaire Eén-reeks Eigen Kweek is het West-Vlaams weer helemaal hip, en dan zeker de West-Vlaamse muziek. Op de soundtrack van de reeks over een familie wietboeren uit Wijtschate vind je onder meer nummers van Preuteleute.

Geen toeval, want Sebastien Dewaele, de zanger van Preuteleute, speelt ook de rol van Steven Welvaert, de jongste zoon van de familie. Hieronder vind je hun bekendste hit. Opgelet: niet voor gevoelige oren en zielen!

Preuteleute maakte ook zijn eigen cover van Jeff Buckley's oneindig vaak gecoverde Hallelujah. Maar zoals je van hen kunt verwachten, is de insteek wel helemaal anders.

Hun versie "'t Is een Oere" doet ons trouwens meteen denken aan de hitsingle van Sliek de Zeesterre "''t is een Slette". We beginnen stilaan een rode draad te ontwaren in de West-Vlaamse muziekbusiness...

Ook prominent aanwezig in Eigen Kweek is de "meidengroep" Kenji Minogue. Onder meer met hun "Naam Familienaam" bestormden ze de afgelopen maanden de hitlijsten.

Al een iets ouder West-Vlaams nummer, maar wel een klassieker is het punknummer "Ritt'n zat te skit'n bacht'n d'hoage". Deze groep uit Tielt trekt al meer dan 30 jaar de provincie rond met zijn vaak scabreuze nummers.

In de onderbuik - letterlijk - van West-Vlaanderen vonden we deze Kleine Sanders, een ietwat gezette rapper uit Oostende, die ook bekend staat als Kleine Kiesak. Hij maakt wel werk van zijn filmpjes, zoals je hieronder merkt.

Maar het hoeft niet altijd "plat" te zijn. Baadasssss is lid van de West-Vlaamse hiphopband NTrek, maar maakt ook solo nummers. Steven H raakte bekend dankzij Belgium's Got Talent.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst