Duitser herkent toevallig fotograaf op zes jaar oude vakantiefoto

Je hebt je ooit misschien al afgevraagd hoeveel foto’s er van jouw genomen zijn zonder dat je er iets van afwist. Nee, ik heb het niet over de keren dat je vrienden je fotografeerden terwijl je nog half dronken op de sofa lag na een nachtje uit; maar over de ongetwijfeld talloze foto's van onbekenden die je − al dan niet per ongeluk − gephotobombed hebt.

Een meer dan zes jaar oude foto

Dankzij de komst van de smartphone heeft bijna iedereen altijd een camera in zijn of haar broekzak. Zo kan je dus op elk moment van de dag digitaal vereeuwigd worden. Maar wat als de persoon die jou weet vast te leggen je jaren later contacteert? Het overkwam Joey Lawrence, een Amerikaanse fotograaf.

Op 20 februari 2014 kreeg hij een tweet van de Duitse fotograaf, Anthony Kurtz.

Tot zijn grote verbazing moest Joey bekennen dat hij in 2007 inderdaad in Varanasi geweest was. Die verbazing werd nog groter toen hij de foto bekeek.

Joeyl.com

Joey en Anthony hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar begeven zich wel in dezelfde sociale media kringen. Toen Anthony enkele oude foto's bekeek op zijn harde schijf dacht hij de Amerikaanse fotograaf te herkennen op de achtergrond. Joey bevestigde dat hij inderdaad de toen 17-jarige jongeman op de foto's was.

Joeyl.com

Een foto van de fotograaf die een foto neemt van de fotograaf

Op één van de foto's was te zien dat Joey twee vrouwen aan het fotograferen was. Toen Joey zijn eigen fotoreportage bekeek, vond hij het bewijs dat hij inderdaad de jongeman op de foto's is. Meer nog, beide foto's moeten op enkele seconden van elkaar genomen zijn.

Op de achtergrond van Joey's foto kan je bootjes vol toeristen zien. Anthony moet op één van die bootjes gezeten hebben toen hij Joey fotografeerde en werd bijgevolg zelf vereeuwigd.

Het is misschien de toch de moeite waard om je oude foto's eens te bekijken. Al kan je net zo goed wachten tot de Google Image Recognition-software beter werkt, dan hoef je zelf niet meer op zoek te gaan naar de personen achter de gezichten die al jaren op je harde schijf staan.

Voor het volledige verhaal kan je terecht op Joey's blog

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst