De verborgen kanten van Johnny Cash

Vandaag is het tien jaar geleden dat Johnny Cash overleed. De man was al bij leven een legende. Vanaf zijn eerste hit "I walk the line" in 1956 tot aan zijn dood in 2003. De laatste jaren van zijn leven beleefde hij een tweede carrière met zijn "American Recordings", een reeks platen waarop hij een aantal hedendaagse klassiekers (van U2 tot Nine Inch Nails) naar zijn hand (en vooral zijn diepe countrystem) zette.

De invloed van Johnny Cash is niet te onderschatten. Hij inspireerde tal van artiesten, ook buiten de country. Daan bijvoorbeeld is een grote fan. Vandaag hield hij voor Studio Brussel, samen met zijn vaste drumster Isolde Lasoen, een eerbetoon aan zijn idool.

We hebben enkele weetjes over hem op een rijtje gezet. Enkele dingen je misschien nog niét wist.

In 2005, twee jaar na de dood van Cash, kwam de biografische film "Walk the Line" uit. Joaquin Phoenix vertolkt Cash in de film, terwijl Reese Witherspoon de rol van zijn levensgezellin June Carter op zich neemt.

En dit geven we ook nog mee: een interessant to-do-lijstje dat The Man in Black ooit bijeenkrabbelde. Merk op dat er ook enkele NOT-to-do's in staan.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst