In deze doolhoven kun je eeuwig verdwalen

Alle kinderen zijn er dol op: een levensgroot doolhof. Maar sommige doolhoven zijn geen kinderspel. De meest uitdagende en opvallende doolhoven van over de hele wereld.

Fortress of No Hope in Japan

Het Fortress of No Hope in Japan is één van de moeilijkste doolhoven ter wereld. Het indoordoolhof ligt in het amusementspark Fuij-Q. Bij elke nieuwe verdieping wordt het moeilijker om de uitgang te vinden. De slaagkans van deze doolhof bedraagt 1 op 100.000.

Pineapple Maze in Hawaï

http://www.dole-plantation.com/

De Pineapple Maze in Hawaï is de grootste doolhof ter wereld. Het is zo'n 12.000m lang en beschikt over paden van in totaal 4 km lang. De doolhof is gebouwd in de ananasplantage van Dole, een multinational.

Tijdelijk doolhof in België is langste ter wereld

In 2005 werd in het Oost-Vlaamse Assenede een doolhof aangelegd met de langste paden ter wereld. De paden waren in totaal zo'n 16 km lang, nog altijd een wereldrecord. Drie weken na de opening sloot de attractie.

Il Labirinto Stra in Italië

http://yoyopress.com/

Volgens de legende van deze doolhof ontmoetten de twee grootste Europese dictators, Hitler en Mussolini, elkaar hier voor de eerste keer. De doolhof schrikte hen zo af dat ze geen van beiden erin durfden te gaan.

Volgens de meeste toeschouwers is deze doolhof één van de moeilijkste ter wereld, mede door de bouw van 12 concentrische cirkels. In het midden van de doolhof is een toren gebouwd waar een gids de mensen begeleidt.

Interactief doolhof

Heb je zelf door dit te lezen zin gekregen om je in een doolhof te wagen? Google Maps heeft een doolhof in Edmonton (Canada) doorkruist. Probeer het zelf hieronder!

Tot slot: de moeilijkste doolhof van allemaal!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst