Dik en toch populair: 10 dikke vrienden van De Block

Twee jaar geleden was ze nog het lachertje van de Wetstraat, maar sinds vandaag mag staatssecretaris Maggie De Block zich de populairste politica van Vlaanderen noemen. Die titel was de voorbije jaren in handen van Kris Peeters en Bart De Wever.

De Block bewijst dat je ook als dikkere persoon erg succesvol kunt zijn. Nochtans bewijzen heel wat studies dat obesitas succes net tegenwerkt. Volgende 10 personen zijn ondanks hun zware lijf toch populair.

1. Jean-Luc Dehaene (120 kg)

De voorganger van Maggie De Block. Ondanks zijn overgewicht en zijn onbehouwen stijl was Dehaene de populairste Vlaamse politicus van de jaren 90. Hij was 7 jaar premier.

2. Adele (gewicht onbekend)

Hoewel ze tegenwoordig enkele maatjes minder in de kast heeft hangen, was Adele bij haar doorbraak in 2007 nog een vrolijk dikkerdje. Hoeveel de zangeres, die de laatste jaren de awards heeft opgestapeld, op haar hoogtepunt woog, heeft ze steeds zedig verzwegen.

3. Gabourey Sidibe (175 kg)

De debutante Gabourey Sidibe woog 175 kilogram droog aan de haak toen ze in 2009 genomineerd werd voor beste actrice voor haar hoofdrol in Precious.

4. Margriet Hermans (160 kg)

"Waarom mag Margriet Hermans niet meer op het strand van Blankenberge zonnen? Omdat Greenpeace haar terug in het water zou rollen." Dit soort moppen over de toenmalige presentatrice/zangeres waren 20 jaar geleden schering en inslag. Door een maagring leeft de politica tegenwoordig op iets kleinere voet.

5. Sumoworstelaar Akebono (235 kg)

Of het topsport is, daar zijn we het nog niet over eens. Maar sumoworstelaars zijn in Japan immens populair. Een van de bekendste en succesvolste sumoworstelaars werd geboren in Hawaï. Akebono stond in de jaren 90 aan de top van zijn sport, vooral dankzij zijn kolossale lijf.

6. Ronaldo (118 kg)

Niemand scoorde meer doelpunten op een WK dan de Braziliaanse topvoetballer Ronaldo. Nochtans sukkelde de spits van o.a. PSV, Barcelona en Milan bijna heel zijn carrière met overgewicht. Na zijn loopbaan probeerde Ronaldo af te vallen via een tv-programma.

7. Israel Kamakawiwo'ole (340 kg)

Israel Kamakawiwo'ole scoorde in 2010 een wereldhit met zijn versie van "Over the rainbow". Op dat moment was de "Gentle Giant" (vriendelijke reus) al meer dan tien jaar dood, gestorven door overgewicht.

8. Amerikaans president Taft (150 kg)

William Howard Taft heeft de bedenkelijke eer de dikste Amerikaanse president uit de geschiedenis te zijn. Van Taft werd zelfs gezegd dat hij tijdens zijn ambt zo dik was dat hij regelmatig in zijn bad bleef vastzitten.

9. Luciano Pavarotti (180 kg)

Door zijn liefde voor eten klokte de Italiaanse tenor Luciano Pavarotti op een gegeven moment af op 180 kilogram. Pavarotti werd beschouwd als de grootste zanger van zijn generatie.

10. Meow (20 kg)

In het Engels is een "fat cat" de term voor iemand die veel geld heeft. Vroeger waren de rijkste mensen ook zij die het meeste eten konden kopen en dus het dikst waren. Maar de beroemdste "fat cat" is Meow. Zij stond bekend als de dikste kat ter wereld en deed zelfs verwoede pogingen om af te slanken. Maar uiteindelijk begaven haar longen het toch door haar overgewicht.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst