7 beroemdheden met maar 1 (bekende) foto

Hoewel ze soms dagelijks in het nieuws komen, bestaan er van sommige beroemdheden maar één of een paar foto's. De top 7 van foto's die steeds weer terugkeren.

1. Edward Snowden

The Guardian

De beroemde klokkenluider lekte duizenden files van de Amerikaanse veiligheidsdienst. Maar telkens hij in het nieuws komt, moeten we het met bovenstaande foto doen. Snowden leeft momenteel ondergedoken, dus een fotoreportage zal niet voor meteen zijn.

2. Zheyun Ye

Zheyun Ye, de man die het Nederlands de term gokchinees schonk, manipuleerde enkele jaren geleden een aantal matchen in het Belgische voetbal. Toen de affaire losbarstte verdween Ye met de noorderzon. Nieuwe foto's moeten we niet meer verwachten, want Ye is wellicht door zijn eigen goksyndicaat omgebracht.

3. Billy the Kid

Hij werd geboren als William Henry McCarty, maar we kennen hem allemaal als Billy the Kid. Deze Amerikaanse outlaw vermoordde 21 mensen voor hij op 21-jarige leeftijd zelf werd omgelegd. De foto hierboven, de enige die van hem werd genomen, werd in 2011 voor 2,3 miljoen dollar geveild.

4. Martin Margiela

Martin Margiela is al enkele jaren een van de toonaangevende Belgische modeontwerpers. Maar in plaats van de schijnwerpers zoekt deze Limburger bewust de luwte op. Slechts één (schimmige) foto is er bekend van Margiela, die inmiddels al 56 jaar is.

5. Frédéric Chopin

De Pools-Franse componist Frédéric Chopin leidde een onstuimig leven, met heel wat affaires. Over zijn escapades is al heel wat inkt gevloeid, maar er is slechts één duidelijke foto overgebleven van de man die ons onder meer de Nocturnes heeft gegeven.

6. Robert Johnson

Robert Johnson is een van de meest invloedrijke bluesmuzikanten aller tijden. Van Johnson zijn slechts 20 songs overgebleven, maar het fotomateriaal is nóg kariger. Bovenstaande foto wordt steevast bij artikels en muzikale uitgaven van hem gezet.

7. Quagga

Ken je de quagga? Het is een soort kruising tussen een paard en een zebra, een ondersoort van de steppezebra. De soort is al een tijdje uitgestorven, maar in 1870 kon in de zoo van Londen een van de laatste exemplaren toch nog vastgelegd worden.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst