De coolste items die we op de Design Academy zagen #DDW14

De Dutch Design Week is het walhalla voor iedereen die ook maar iéts met design te maken heeft. Sambal zakte één dag af naar Eindhoven - wat véél te kort is - en ging onder andere een kijkje nemen bij de studenten van de Design Academy.

We zagen er veel nuttige maar ook absurde dingen, en zetten speciaal voor jullie de meest interessante producten op een rijtje. Helaas zijn ze nog niet te koop in de winkel :(

Seen

Veilig en stijlvol. Marlies Schets mixt stijlvolle stoffen met reflecterende stoffen, zodat je altijd zichtbaar bent in het donker, maar er niet als een clown in een hesje bijloopt.

Foto's: Marlies Schets

It's a jungle out there

Ken je dat gevoel dat je even van de wereld wil verdwijnen? Dankzij de gezeefdrukte planten van Stella Derkzen kan je gewoon één worden met het decor. Over je hoofd trekken, stil blijven staan en verdwijnen maar!

Foto: Stella Derkzen

Point of view

Je neerzetten op een bankje in het openbaar doe je om twee redenen: of je wil babbelen met andere mensen, of je wil even in stilte de omgeving in je opnemen.

Met deze redenering in het achterhoofd, maakte Djeli de Nijs een nieuwe bank die uit enkele verdiepingen bestaat. Hoe hoger je gaat, hoe meer afgesloten je zit.

Foto: Djeli de Nijs

So Happy almost Crying

Fake smiles everywhere! Doron Tempert vindt het overweldigend hoeveel uiterst gelukkige modellen hij in reclamespotjes ziet. Maar misschien maakt zo'n wijde glimlach je wel effectief gelukkig? Om dat uit te testen, maakte hij een soort mondstuk waardoor je fake glimlacht, en in dit satirisch filmpje kom je te weten hoe dat voelt.

Turia

Een bureau die niet dient om aan te studeren, maar puur om tot rust te komen. Doordat we constant bereikbaar zijn, hebben we bijna geen privacy meer, en al zeker geen momenten van rust. Met dit meubelstuk wil Maxime Mellot die momenten terugbrengen.

Foto: Maxime Mellot

New Born Fame

Niks zo irritant als duizenden babyfoto's op Facebook of internet. Laura Cornet doet er nog een schepje bovenop, en ontwierp allemaal babygadgets die de sociale media van de ouders automatisch updaten. Zo zit er een camera in de wieg om 'selfies' te nemen, en in het koordje van de tutter een trackingsysteem. Geniaal of gestoord?

Foto: Laura Cornet

Trichophilia

Mandy Roos is geobsedeerd door haar. Vooral het haar dat op plaatsen groeit waar we het eigenlijk niet willen. Maar in plaats van het allemaal weg te scheren, maakte ze enkele kledingstukken die schaamhaar of okselhaar net benadrukken. Zou jij het dragen?

Foto: Mandy Roos

Van welk item ben jij fan? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst