Skaten met walkman en cassette dankzij Death Shred

Het is duidelijk hoog tijd om die oeroude walkman terug af te stoffen! Op de tweede Cassette Store Day onlangs in Kerk Gent brachten al heel wat bands een nieuw cassetteje uit, maar nu wagen ook de mannen van het Belgische street wear label Death Shred zich aan een mixtape voor in je walkman.

"Death Shred is geïnspireerd door de skateboardcultuur van de jaren 80 en 90, en met je walkman de straten trashen is echt iets wat me met plezier aan die tijd doet terugdenken," vertelt Yves Daniëls, oprichter van het label. "En daar past dus perfect een cassettemixtape bij."

Bands als Amenra, Brutus en The Sedan Vault gaven al hun ja-woord. Dat kan jij ook doen via het kleinschalige Kickstarter-project, vanaf 2 euro. Wie de cassette fysiek in zijn brievenbus wil ontvangen, moet wel minstens 20 euro neertellen maar krijgt er dan wel een zonnebril of kledingstuk bij.

Wil dat dan zeggen dat iedereen binnenkort terug met zijn walkman over straat zal lopen? "Nee totaal niet, maar dat is ook niet het opzet ervan. Het draait vooral om de charme en het artwork van de cassette dat perfect past binnen het terrein van onze kleding, wat toch wel vrij underground en independent is."

Om niemand uit te sluiten, is er daarom ook een digitale versie beschikbaar. Allemaal te verkrijgen via het Kickstarter-project.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst