De mooiste verlaten plaatsen ter wereld

Deze diamantmijn (Mir mine) in Oost-Siberië heeft een diameter van 1200 m en is zo'n halve kilometer diep. Er werd elk jaar zo'n 10 miljoen karaat aan diamant naar boven gehaald. De mijn werd gesloten in 2011.

imgur
lovethepics.com

De koeltoren in Monceau sur Sambre in België is eigendom van Electrabel. Dit grote gebouw staat al sinds 2007 leeg.

brekend.nl
urbanfragments

Het hoofdkwartier van de Bulgaarse communistische partij is al 20 jaar verlaten en staat eenzaam op Mount Boezloedzja, ongeveer anderhalve kilometer boven zeeniveau.

googleusercontent.com
imgur

Nara Dreamland is een pretpark in Japan dat zich inspireerde op Disneyland en zich genoodzaakt zag te sluiten in 2011. Het pretpark is nu een trekpleister voor fotografen om indrukwekkende plaatjes te schieten, maar er werd ook een mooi filmpje over de locatie gemaakt.

Dit is de ongelooflijke onderwaterstad in Oost-China. De stad, Lion City of Shicheng genaamd, is al meer dan 1300 jaar oud, maar nog steeds in goede staat door het water.

lovethesepics.com
lovethesepics.com

Het City Hall metrostation in New York is al 67 jaar gesloten, maar werd in 2009 nog 12e in de lijstvan mooiste metrostations ter wereld.

Craco is een dorp in Zuid-Italië dat geëvacueerd moest worden in 1963 wegens dreigende aardverschuivingen. Inmiddels is het oude Craco al zwaar aangetast door natuurgeweld en grotendeels ingestort.

http://statestraveller.com/

Pripjat is een verlaten stad in Oekraïne die door het radioactiviteit-gevaar geëvacueerd werd na de kernramp van Tsjernobyl in 1986.

sun-surfer.com/
wikipedia
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst