De meest vreemde cursussen die je echt kan volgen

"Zeemeerminnen"

The Frisky

Heb je er altijd al van gedroomd om een zeemeermin te zijn? Op het Filipijnse eiland Boracay kan je naar hartenlust gaan "zeemeerminnen". Voor slechts €25 krijg je een staart aangemeten en leer je zwemmen als een vis. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook nog leren diepzeeduiken, met een waterscooter de zee verkennen of een zeemeermin workout volgen. Al sta je na anderhalf uur weer met beide voeten op de grond.

Imgur

Magie

Coleman-Rayner

Je wordt misschien liever tovenaar?The Grey's School of Wizardry is een online school waar je echte lessen kan volgen. Het is de enige officieel geregistreerde academie voor toverkunsten ter wereld. Je kan je er verdiepen in wel zestien studiegebieden waaronder waarzeggerij, alchemie en zwarte magie. Eén jaar studeren kost je $95 (€70). Wie het diploma van tovenaar wil behalen, moet 7 niveaus doorlopen. Ongeveer 650 leerlingen volgen momenteel de opleiding.

Directeur Oberon Zell-Ravenheart neemt zijn bijnaam als "de levensechte Perkamentus" zo serieus, dat hij zelfs in zijn schoolgewaad naar de winkel gaat. Rare jongens, die tovenaars!

Glen McCurtayne/Coleman-Rayner

Elvish

fanpop

Aan de Universiteit van Wisconsin kon je een tijdje geleden een cursus Sindarin volgen, beter bekend als het Elvish van de The Lord of the Rings films. Niet te verwarren met Elvis.

memecenter

Star Trek en Religie

Io9

Van 1998 tot 2006 konden studenten van de Universiteit van Indiana de cursus Star Trek and Religion volgen. De studenten bediscussieerden religieuze thema's aan de hand van enkele Star Trek afleveringen. En wij dachten nog wel dat Star Trek een religie op zich was.

ReligiFake

De kunst van het wandelen

PA

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is The Art of Walking geen vak waar je leert wandelen. Het is een historisch, filosofisch en artistieke ervaring die de studenten van Centre College de kans biedt om Duitsland en Frankrijk te verkennen. Aan de hand van de filosoof Heidegger leren ze om minder nadruk te leggen op het 'doen zonder denken' en meer op het 'ten volle ervaren'. De enige wandelcursus die wij ooit zouden volgen, is een cursus die op the Ministry of Silly Walks gegeven wordt.

Imgur

Onderwater manden weven

Reed College

Tot slot is er nog onderwater manden weven. Underwater Basket Weaving is een Engelse uitdrukking die gebruikt wordt om te verwijzen naar nutteloze vakken in het hoger onderwijs. Reed College biedt al sinds 1980 de mogelijkheid aan om je voor deze lessen in te schrijven. Veel hoef je er niet van te verwachten, de inhoud is even nutteloos als onbestaande. Nochtans blijft deze cursus regelmatig in verschillende lijstjes op het internet opduiken.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst