Messi geblesseerd door rood vlees? Het kan nog dommer

6things

Lionel Messi, de Argentijnse topvoetballer, staat opnieuw aan de kant: nu met een hamstringblessure. In Spanje wordt gesuggereerd dat de voeding van Messi aan de basis zou liggen van zijn blessures. Het probleem zou liggen bij het eten van rood vlees...

"Messi is een Argentijn en die eten in principe elke dag rood vlees. Dat is niet goed voor topsporters", zegt NOS-correspondent Edwin Winkels. Messi zou dus te veel chorizo-worstjes eten. Maar er zijn nog onnozelere manieren om je te blesseren. Een overzichtje:

  • Gella Vandecaveye - Net voor het WK in 2001 liep de Belgische judoka een blessure op in haar eigen keuken. Een groot broodmes viel met de punt naar beneden en scheurde de pees van haar grote teen af. Het belette haar niet om toch wereldkampioen te worden. "Ik zette mijn beste teentje voor", zei ze achteraf.
  • Santiago Cañizares - De Spaanse ex-doelman van Valencia miste het WK 2002 na een soortgelijk ongeluk. Hij liet een flesje parfum op zijn grote teen vallen. De glasscherf sneed één van z’n pezen door en Cañizares was geruime tijd out. Scherven blijken dan toch niet altijd geluk te brengen.
  • Charles Akonnor - Deze Ghanese voetballer raakte geblesseerd toen hij een antenne in zijn neus kreeg geduwd. De ietwat onfortuinlijke Akonnor was daar overigens zelf voor verantwoordelijk. De Ghanese international wilde uittesten of de automatisch uitschuifbare antenne van zijn auto eigenlijk wel werkte. Ja, dus. Hij kreeg de antenne in zijn neus en kon vier weken niet voetballen.
  • John Smoltz - Deze Amerikaanse baseballspeler bij de Atlanta Braves miste verschillende wedstrijden door misschien wel het toppunt van domheid. Hij verbrandde zijn borst toen hij zijn hemd wou strijken…terwijl hij het nog droeg.
  • Ian Greig - Deze Engelse cricketer blesseerde zich aan zijn hand en liet een röntgenfoto nemen in het ziekenhuis. De dokter stelde hem al meteen gerust dat er niets te zien was en dat het om een eenvoudige verrekking ging. Greig stond recht, stootte zijn hoofd tegen de röntgenmachine en de gapende hoofdwonde moest gehecht worden.
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst